Почетак > Sistem, Zaštita > Windows 7 Firewall Control

Windows 7 Firewall Control

www.sphinx-soft.com/Vista/order.html

Windows 7 ima u sebi prilično dobar firewall, ali ono što mu nedostaje je tzv. „learning mode“, odnosno mogućnost da na osnovu pitanja koja bi trebalo da postavlja korisniku kreira automatska pravila (rules) koja će koristiti prilikom kontrole Internet saobraćaja. Programčić pod nazivom Windows 7 Firewall Control dodaje upravo tu funkciju. Ovde će biti predstavljana besplatna verzija. Postoji 32-bitna i 64-bitna varijanta, kao i portable verzija.

Nakon instalacije dobićete prozor sa tri taba. SAVET: idite odmah u Settings i isključite „Application Detection Sound“. Nakon ovoga, program možete spustiti u SysTray i on će vas pitati šta da radi kada neka aplikacija pokuša da uspostavi konekciju. Podrazumevano podešavanje je „DisableAll“, odnosno zabrana konekcije. Kada vas pita, možete izabrati da dozvolite ili zabranite konekciju samo taj put ili trajno, odnosno da kreirate pravilo. Takođe, mogu se odvojeno kontrolisati dolazne (incoming) i odlazne (outgoing) konekcije. Jednom kreirano pravilo u vezi bilo koje aplikacije može se vrlo jednostavno promeniti u tabu „Programs“ desnim klikom na naziv programa i biranjem opcije „Edit“. U delu „Statistic“ može se videti koliko je procentualno filtrirano saobraćaja po aplikacijama.

Ukoliko ste odlučili da ostanene na firewall-u koji dolazi uz Windows 7 svakako instalirajte ovaj program jer će vam znatno olakšati njegovu upotrebu.

Категорије:Sistem, Zaštita
  1. Milovanović Siniša
    18 јануара, 2012 у 7:59 pm

    E,ovo mi se sviđa,do sada sam koristio Privatefirewall ali se malo zablesavio poslednje vreme,zakove mi procesor na 100% npr kada proverava i AIMP,ili bilo šta drugo,hvala

  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: